authentiek leiderschap transitie

Oud versus Nieuw – De Onvermijdelijke Transitie: JIJ EN IK = WIJ

Jun 27, 2024

JIJ EN IK = WIJ

In de basis zouden we elkaar moeten steunen door dik en dun. Toch worstelen velen van ons met ingesleten patronen, diep verankerd in ons onderbewuste. Sommige van deze patronen herken je wellicht, maar anderen blijven verborgen en sturen onbewust ons gedrag en onze relaties. In plaats van te onderzoeken in je zelf, zoeken de meesten buiten zichzelf naar oplossingen. Dat leidt tot allerlei onvoorspelbaar gedrag en creaties. Copy, past in gedrag en creatie, en inmiddels ook met AI. Zien we binnenkort de Renaissance 2.0, gecreëerd door AI?

Maar er is ook een keerzijde. Als je nog niet wakker bent of verbonden met je bewustzijn, en je leeft nog in oude patronen of verhaallijnen, dan doorloop je een specifiek proces. Elke ervaring in je leven gebeurt met een reden, hoe gek het ook lijkt. Denk dus na.. Niet voor niets gebeurt momenteel.. datgene wat je ziet of ervaart in je leven.

De Schaduwzijde van Stress – Wanneer Angst Regeert

Stress manifesteert zich door oppervlakkige ademhaling, versterkt door de snelle cultuur waarin we leven. Hierdoor krijgen onze cellen onvoldoende zuurstof en raakt ons hele ritme en daarmee ons systeem uit balans. Zodra we uit harmonie raken met de natuur (inclusief onszelf), creëren we verstoringen en ervaren we stress met alle gevolgen van dien.

Stress creëert in dit geval een negatieve bio-feedbacklus, waarbij ons lichaam reageert door oude neurologische paden in ons reptielenbrein te activeren, wat maakt dat onze gedachten overheersen. Ons leven leiden vanuit ons hoofd, onder invloed van stress, betekent dat je slechts een fractie van je ware potentieel gebruikt en dit activeert oude patronen.

Oud versus Nieuw – De Onvermijdelijke Transitie

We evolueren van oud naar nieuw gedrag, of we dat nu willen of niet. Want vrije wil bestaat niet op dit niveau. Je wordt er gewoon in meegezogen. We worden wakker. Vaak wordt een transitie aangewakkerd door een shock oftewel een schokkende gebeurtenis in je leven. Alleen op deze manier worden cellen getriggerd zodat je lichaam en/of zenuwstelsel anders functioneert en een geleidelijke of plotselinge wending in het lichaam krijgt. En oude patronen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ga maar eens na. De coronatijd was voor vele een shock. Wie was je voor die tijd en wie ben je nu en zou je dezelfde beslissingen nemen? En belangrijker nog, wie zal je zijn over een half jaar?

De snelle cultuur is niet de enige oorzaak van stress. Er liggen vele diepere lagen onder. Om boven het slachtofferveld van stress uit te stijgen en naar nieuw gedrag te bewegen, zijn er andere middelen nodig. En denk niet dat dit jou niet aangaat. De meesten zitten nog vast in dit veld, in meer of mindere mate en situatie-afhankelijk.

Relaties: Waarom Hebben We Ze?

Heb je ooit nagedacht over jouw rol in relaties? Ze spelen een cruciale rol in ons leven. We geven vaak wat we hopen terug te krijgen. Trek vandaag die pleister eraf en praat openlijk met iemand over wat er ontbreekt. Leg alles zonder filters uit en zoek uit hoe je echt voor elkaar kunt opkomen. Elkaar energie geven in plaats van afnemen. Stel je voor dat we van ‘strijders tegen elkaar’ en ‘ondersteunend voor elkaar’ gaan naar een ‘SUPERCHARGED’ leven met elkaar creëren. Wat zou jij kunnen doen om dit te bereiken in je werk- en privéleven?

Ubuntu – Ik Ben Omdat Wij Zijn

Ubuntu, een Afrikaanse filosofie, stelt dat we bestaan omdat anderen bestaan. Ik ben omdat wij zijn. We zijn allemaal verbonden en ons zenuwstelsel en onze cellen worden continu getriggerd door onze omgeving en de mensen om ons heen. Stel je voor als we dat met de juiste energie doen. Een natuurlijke SUPERCHARGER voor ons allemaal.

Wil je meer weten over hoe je mee beweegt in deze veranderende tijd en wat deze verandering echt betekent? Schrijf je in voor de live dag in augustus: The Source of Life en ontvang binnenkort meer informatie.

Tot de volgende! 

Liefs Isabella

In mijn programma YOU GROW, YOU GO leer ik je in een kort traject bewuster van jezelf te worden en kom je dichter bij je eigen kern. Leren leven en leiden vanuit je essentie, met je eigen innerlijke kracht. Dan ben je in staat te transformeren.

Lees Meer