Waarom is er persoonlijke groei nodig en hoe ervaren we dat?

Ik surf op de deining van de golven. Heel even komt mijn plank los van de golven en schiet ik de lucht in. Maar uitgerekend deze keer is de zwaartekracht sterker en voorkomt het dat ik blijf stijgen. Weer terug op de krachtige golven laat ik mij door de stroming leiden en geniet ik van het ritme. De kracht van de stroming is wisselend. Dan langzaam, dan snel. Maar het brengt mij uiteindelijk exact daar waar ik hoor te zijn. Ik realiseer mij dat de golven mij deze keer niet terug naar de kust hebben gebracht. Niet naar exact dezelfde plek waar ik vandaan kwam met andere inzichten. Ik schrik wakker. Ik ben opgelucht, want eindelijk besef ik, dat ik in mijn onderbewuste iets heb geaccepteerd. En dat is het doel van het leven, we groeien verder in ons bewustzijn. Sommige snel en andere gestaag. De ene fase gaat heel snel, de andere keer langzaam. De meeste mensen doen er een heel leven over om tot een klein inzicht te komen. En dat is ook prima.

 Stel jezelf de keuze:

“Is het de bedoeling dat je terug gaat naar daar waar je vandaan kwam, kun je wel verder op de oude manier?

Denk je nu, waar heb je het over? Ik leg het je uit.

Wat is persoonlijke groei?
Persoonlijke groei of bewustzijnsgroei is een proces waar ieder mens mee te maken heeft. Sta je nog niet op het juiste niveau van je bewustzijn dan hebben we klachten. Wellicht herken je ze:

  • Het is nog mistig, je bent wel gegroeid, maar mist de tools voor de volgende stap.
  • Een privé- of werksituatie dat je niet meer leuk vindt.
  • Een andere functie? Omdat je diep van binnen voelt dat je niet het maximale uit je leven en werk haalt.
  • Je ervaart piekeren, stress of tegenslag.
  • Je hebt lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten.
  • Misschien nog erger, je bent ziek, overspannen of hebt een burn-out.

Je innerlijke wens is dan aanwezig om de stap van groei te maken. Wellicht ervaar je het als de gedachte: Waarom heb ik dit? Hoe kom ik er van af? Hoe kom ik verder?

Vaardigheden aanleren werkt niet want je hebt al ervaren dat je snel weer terugvalt in het oude. Je groeit even, maar leidt niet tot een wezenlijke verandering. Je valt snel terug in je oude patroon.

Persoonlijke groei is nodig om een andere mindset te krijgen waarmee je je nieuwe doelen kunt behalen. Het gaat verder dan nieuwe vaardigheden leren. Het gaat o.a. om je overtuigingen en gewoonten te doorzien en doorbreken zodat je de volgende groeistap kunt zetten. En eigenlijk gaat dit niet om werk of je relaties. Dit gaat om de bewustwording van wie jij bent, op het niveau daar waar jij staat. Op het moment dat jij bewuster wordt van wie je bent, ervaar jij al persoonlijke groei.

De relatie die we met onszelf hebben veranderd.
De beweging van energie beïnvloedt ons, zowel ons lichaam als de ziel. Sommige bewegingen zijn misschien niet zo duidelijk qua vorm en maken minder impact op ons, maar ze zijn net zo groot, misschien nog wel grootser.

Het effect dat deze bewegingen op je groei en levenservaring kunnen hebben, zijn onvoorstelbaar. Je gaat door een proces waarbij je wordt voortbewogen door krachten die groter zijn dan jouw eigen vrije wil. In de karmische tijd waarin we nog steeds opereren, voelen wij deze effecten. En helaas, of voor sommige gelukkig, werkt het zo.

Kleine golven kunnen worden ervaren als stilstand of rustig. Een vlakke energie of leegte.  Maar uiteindelijk monden kleine golven uit in grote golven en zijn daardoor belangrijk omdat zij leiden tot grote verschuivingen. Een kleine golf veroorzaakt kleine veranderingen die niet altijd waarneembaar zijn maar bijdragen aan een grote verandering.

Uitlijnen van oude en nieuwe energie
De leegte is een gat tussen dat wat is geweest en dat wat komen gaat. Deze hoeft dus niet gevuld te worden met actie, resultaten, etc. Zie de leegte als de stilte voor de storm, noodzakelijk om krachtige golven te creëren, die jou helpen vooruit te komen.

In de periode van “leegte” word je energie uitgelijnd en dat resulteert in de stillere periode. Dat is energie. Het is in beweging en je ziet het niet altijd. Maar de energie is aan het werken, iets nieuws aan het creëren. De meeste mensen zien het pas als het gebeurd, als het vorm heeft aangenomen. En dan ineens…bam.. is het daar, recht voor je neus. Vergeet dus niet, dat rustige energie een voorbereiding is op de grote golf. En onthoud: Je hebt altijd de keuze hoe je wilt reageren op deze krachtige golven.

Het is de kunst om in volle overgave zonder opgelegde wil van het ego door te gaan. Het ego houd het nog graag bij het oude, zij weet niet wat er in het vooruitzicht ligt. Dat vind het ego beangstigend, waardoor het je graag terugwerpt naar het oude. Wellicht beter bekend als karma. Maar weet dat wat de voorwaarden van de toekomst niet doorstaat, je achter je kunt laten. Het mooie van het proces is dat dit uiteindelijk vanzelf gebeurd. Of je het nou leuk vindt of niet. In de blog acceptatie lees je hier meer over. Wanneer je deze flow van creatie herkent, gaat het een stuk gemakkelijker.

Deze periode gaat samen met het omvallen van alles wat op losse schroeven staat
Het is het klimmen van de ladder omhoog. Op iedere trede kom je moeilijkheden en plezier tegen. Maar de moeilijkheden laten we zwaarder wegen. We voelen de emoties en laten ons daar door leiden. Wellicht vind je het moeilijk om dingen los te laten, omdat je je sterk identificeert met datgene waar je aan gehecht bent of waarde aan hecht. Maar bij het klimmen van de ladder moet je de onderste treden ook emotioneel loslaten. En ja, soms gaat dat samen met het loslaten van fysieke zaken.

In de veranderde wereld kun je het oude niet meenemen. Oude gewoontes en patronen komen te vervallen. Als je toch hardnekkig het oude wil blijven doorzetten zul je de stroefheid ervaren. In je lichaam, in je omgeving, in je hoofd. Je blijft aanmodderen. Je raakt niet in de flow. Negatieve energie ervaar je dan. Herken je dat? Voel je het in je lijf?

‘Om iets te krijgen wat je nooit hebt gehad, moet je iets doen wat je nooit hebt gedaan. Neem de stap, het zal je verder brengen’.

 

Uitdaging
Toch kunnen we –ook al weet je nu dat een verschuiving iets positiefs zal brengen- verzet en angst ervaren. Er komt chaos in je vizier. Je gezichtsveld is te beperkt waardoor je het grotere geheel niet meer ziet en voorkomt dat je meebeweegt op de deining van de golven. Bang om te verdrinken, surfen we snel terug naar onze oude patronen en gedachtes. Bewust of onbewust. Onbewust omdat de mentale energie zo sterk is en je meesleurt naar de branding terug naar je oude plek waar je jouw patroon vervolgt. Of bewust omdat je niet weet hoe je het moet veranderen. Of misschien ervaar je het nog anders…….

Zie het als je een waterfles die je onder een kraan houdt en vult. Op een gegeven moment is de fles vol en stroomt hij over. Pas wanneer je water uit de fles haalt is er ruimte om deze te vullen met nieuw water.

Je ervaart het als het losbreken van dat wat jij als beperkend ervaart. Oude patronen, oude waarden, oude gedachte, oude relaties, oude gebruiken, oude wijze van zijn, etc. Je doorziet ze, stagneren en staan de groei in de weg. Je neemt er afstand van. Ook al weet je niet wat er op de bovenste trede van de ladder staat te wachten op je. Je bent nog niet daar en er is geen noodzaak de bovenste trede in te vullen. Het is de bedoeling dat je met plezier jouw trap opklimt. Dit moet een mooie reis zijn. Het is je persoonlijke groei. Je levensweg.

Challenge: Durf de komende weken eens na te denken over je fysieke en emotionele gehechtheden en hoe stevig je daaraan vasthoudt uit angst jezelf te verliezen, door ze te verliezen.

 

Ontwikkel jouw persoonlijke groei
Omdat we vaak niet weten hoe het exact werkt, zwemmen we tegen de stroom van onze eigen levensweg in. Dat geeft wrijving, kost je energie en brengt je terug in je karmische patronen. Je ervaart dat als niet verder komen, ziek zijn, gevoel er is meer, etc. In plaats van maar wat te doen, is er werk aan de winkel. Om vooruit te kunnen moet jij gaan surfen, op jouw golven.

Durf jij een stap in de oceaan te zetten en te gaan surfen op de golven die je naar je bestemming brengen? Zodat je in volle(re) gezondheid en energie, in de flow komt? Jij, maar dan zonder je oude overtuigingen en conditioneringen. Ik kan alleen maar zeggen, ga surfen, de condities zijn nu geweldig.

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn veel boeken en cursussen te vinden. Het integreren van de geleerde kennis, zodat je persoonlijke groei ervaart is lastig. Dit heeft veel oorzaken. Omdat wij inmiddels weten dat enkel het delen van goede informatie geen diepgaande transformatie teweeg brengt, zetten wij vooral in op persoonlijke begeleiding. Zo heb jij resultaat en kom je echt verder in je leven met dat wat je graag wilt doen.

Ben je klaar voor de volgende stap?
Voel jij dat je nu klaar bent voor een versnelde verandering in je leven, in plaats van pendelen tegen de stroming in? Of groei maken in je bewustzijn? Wil jij een stap vooruit en heb je inzicht nodig? Neem dan contact met mij op, zodat wij samen de ballast van jouw leven transformeren zodat ook jij sneller kunt surfen op jouw golven en sneller bij jouw bestemming komt. Zodat je met plezier jouw trap kunt klimmen. Denk niet, ik doe het wel zelf, want geloof me, energie is aanwezig op verschillende niveaus en kan zo krachtig zijn dat jij nog niet zelf in staat bent deze te transformeren.

Laat je deze maand meevoeren op de golven van de zee en kijk wat voor moois er ligt te wachten aan jouw horizon. Doe nu mee, dan kun jij ook binnen 8 weken een andere bril opzetten en voor de zomer nog vol energie verder bouwen aan datgene wat jij zo graag wil.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt maar twijfel je nog? No worries, ook dat is onderdeel van het klimproces. Boek dan een gratis sessie, zodat ik je kan laten zien wat dit traject voor jou kan betekenen.

Ik wens je een maand vol beweging en groei.

Liefs Isabella ♣♥

Ps. Heb jij moed om jezelf aan te kijken en te groeien? Zodat ook jij impact kunt gaan maken en van betekenis kunt zijn voor de wereld? Neem dan contact met me op. Dan kijken we wat er nodig is, zodat jij ook in de stroomversnelling komt. Boek hier een gratis inzichten gesprek met mij. Dan vertel ik je er meer over.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur gerust een berichtje.
Ik neem dan snel vrijblijvend contact met je op.

Isabella is mindset en business coach voor leiders die vanuit het hart willen leiden en innerlijk werk willen doen om het verschil te maken. Alleen dan kun je succesvoller worden en komen tot transformationele visies en strategieën. Iedere maand plaats ik hier een blog en heb je de mogelijkheid een reactie te plaatsen.

In mijn programma YOU GROW, YOU GO leer ik je in een kort traject bewuster van jezelf te worden en kom je dichter bij je eigen kern. Leren leven en leiden vanuit je essentie, met je eigen innerlijke kracht. Dan ben je in staat te transformeren. Je hebt een growth mindset ontwikkeld en bent weer volledig in de flow.

————————————————————————————–

©Bellaarts; kopieer de tekst niet. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je de tekst gebruiken, plaats dan de bronvermelding. Dit komt ten goede voor beide partijen. Meer weten, stuur me gewoon een berichtje.