Tijd voor een nieuw verhaal of acceptatie van wat er is?

En dan zijn we al bijna 3 maanden onderweg in 2021. Hoe voelt het voor jou? Van velen hoor ik dat het niet anders is als vorig jaar. Vallen, opnieuw opstaan en acceptatie. Acceptatie is een pittig woord. Want wat is de betekenis ervan voor jou? Acceptatie van wat er nu is, het virus, en alles wat het met zich meebrengt? Heb je berusting in het feit dat je wordt beperkt? Hoe voelt dat voor jou? Heb je erover nagedacht of volg je blindelings?

Veerkracht
Het woord veerkracht heb ik zo veel voorbij zien komen. Veerkracht komt na acceptatie. We accepteren wat er is en zijn dan veerkrachtig om mee te kunnen bewegen op dat wat er zich aandient in ons leven. Maatschappelijk gezien, is dat wat velen nu doen. Maar veerkrachtig zijn beperkt ons als we het laten leiden door het ego. In persoonlijk leiderschap geef ik aan dat veerkrachtig zijn helemaal niet juist is. Het is juist de bedoeling om bij je eigen kern te komen.  Als je jouw eigen kern hebt ontdekt kun je daarmee krachtig leiding geven. Dan ontdek je dat het niet gaat om veerkrachtig zijn, maar om diepe zelfkennis en momenten van reflectie.

Verantwoordelijkheid nemen voor waar je staat in jouw eigen belevingswereld. Juist door de vele beperkingen van Covid zijn we steeds meer op onszelf aangewezen. Veerkracht maakt daarbij geen verschil. Het houd je namelijk dichter bij angst dan bij de liefde en zorgt ervoor dat je eerder blijft bij de bestaande patronen dan werkelijke groei.

Velen zijn zichzelf al tegen gekomen en beseffen dat het anders moet. Anderen accepteren en volgen en weten dat het anders moet omdat ze erover hebben gehoord. Er is dus een tweedeling aan de gang. Is dit iets nieuws? Nee, dit is een resultaat van het bewustzijnsniveau van de ziel en het ego. Dit is iets wat al eeuwen speelt. Het is onderdeel van de biologische mens. De ene mens is nu eenmaal bewuster dan de andere mens en deze is daarom in staat om in deze tijden wel te leiden met het hart.  Het is juist de liefde, het verhogen van onze vibraties wat zo noodzakelijk is. Maar dit is zo moeilijk. Weet je waarom?

Dat komt door de sterke verbinding van ons EGO en de ziel. Ego lijdt het leven met angst. Je ziel leidt het leven met liefde. Dat is een menselijk aspect. Veerkracht en acceptatie is een element wat eerder past bij het ego. Eigenlijk is het ego bang en past zich dus aan de omgeving aan en het moet daarom veerkrachtig worden om de veranderende omgeving te kunnen bolwerken.

   Stel jezelf de keuze:

“Ik laat mijn leven beheersen door mijn ego
of ik ga mijn bewustzijn ontwikkelen.”

Paradigma
Maar dit is dus een paradigmaverschuiving. Als je gaat leven vanuit liefde, dan pas komt jouw innerlijke wereld in balans en daarmee ook je uiterlijke wereld. Deze staan samen in verbinding. Als je een ander jaar dan 2020 wilt creëren, wordt je dan bewust van deze krachtige verbinding van het ego. Als je kunt leven vanuit de liefde en een krachtige leider bent van jezelf dan kun je een nieuw verhaal gaan schrijven voor jezelf en je bedrijf. Jouw persoonlijke missie komt dan naar voren en deze is vervuld van liefde. Dit kan alleen als je verbonden bent met je zielsniveau door het verhogen van je bewustzijn.

De route die je neemt om dit bewustzijn te verhogen maakt niet uit. Gestaag of in versnelling. Het gebeurd vanzelf. Wel kun je, als je vastloopt in dit proces hulp vragen. Want het is de bedoeling dat we gaan leven vanuit liefde en voorspoed. Zo komen we los van stagnatie en het huidige systeem.  Er ontstaan juist dan andere inzichten. Wist je dat ook jij de mogelijkheid hebt om actie te ondernemen en vanuit een ander bewustzijnsniveau te handelen? Om je dromen en visies verder te ontwikkelen! Zo creëer je een nieuw verhaal en wordt acceptatie verleden tijd!

Veel succes deze maand met mooie nieuwe zaken en inzichten creëren.

Liefs Isabella

p.s. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wil je ‘m delen en wil je af van jouw belemmerende programmeringen en onbewuste sabotage mechanismen? Neem dan contact met me op. Dan kijken we wat er nodig is, zodat jij ook in de stroomversnelling komt, jouw kwaliteiten naar boven komen en daar goud mee kunt verdienen. Dan is ondernemen slechts nog een strategische vorming.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur gerust een berichtje.
Ik neem dan snel vrijblijvend contact met je op.

Isabella is executive en business coach voor leiders die vanuit het hart willen leiden en innerlijk werk willen doen om het verschil te maken. Alleen dan kun je succesvoller worden en komen tot transformationele visies en strategieën. Iedere maand plaats ik hier een blog en heb je de mogelijkheid een reactie te plaatsen.

In mijn programma YOU GROW, YOU GO leer ik je in een kort traject bewuster van jezelf te worden en kom je dichter bij je eigen kern. Leren leven en leiden vanuit je essentie, met je eigen innerlijke kracht. Dan ben je in staat te transformeren.