Persoonlijke groei is een keuze

Leiderschap: Je hebt altijd een keuze maar hoe maak je een keuze?

En dan heb je liefde in je hart gevonden. Passie voor iets moois, waar je graag hard voor wilt werken. Het nieuwe wat leidt tot groei, is vreemd voor je. Er is weerstand.

Je wilt juist het lichtpuntje van jezelf verder ontdekken en doorgroeien naar die volgende stap. Je ziet het helemaal voor je. Maar wat houdt je nu tegen om dat te doen?

Juist, je hebt een vermoeden, maar kunt je vinger er niet op leggen. Je loopt vast en merkt dat je in hetzelfde rondje blijft draaien. Er is geen groei, of wellicht gestage groei. Je merkt dat er belemmeringen zijn. Of de belemmeringen van binnen uit of van buiten af komen, dat maakt niet uit. Beide zorgen ervoor dat je niet verder komt. 

Het gaat om niet langer een slaaf te zijn van je bestaande obstakels. Het gaat om het vermijden van wat je niet wilt, om te kunnen nastreven wat je wel wilt. Het omarmen van alles wat er is, het vinden van de vrijheid waar je naar op zoek bent. Alleen dan niet vanuit het oude pad, maar vanuit een pad dat je meeneemt  naar de vrijheid en passie die in jou bestaan. Dat is transformatie, het vergt moed. Je kunt niet vanuit je oude bestaan obstakels overwinnen. Ze blijven namelijk terug komen en beperken je.

Iedereen heeft last van obstakels. Dat is heel normaal. Obstakels komen voort uit ons verleden, ontstaan vanuit overtuigingen.  Ze zijn te herleiden naar een aantal basis angsten. Misschien herken je ze al bij jezelf? Een aantal basis angsten zijn:
Armoede; kritiek; ziekte; verlies van geliefden; ouderdom; dood.

Het loslaten van angst en uit de slachtofferrol komen is nodig om te kunnen groeien. Het loslaten van oude wonden zijn allemaal geweldige stappen vooruit. Ze beloven bevrijding, bekrachtiging en compassie, vrede en geluk. Echter, zijn het geen gemakkelijke stappen om te zetten. Vooral de innerlijke weerstand kan opgeroepen worden, in jezelf maar ook rondom je. Als jij groeit, dan vergt dit veel innerlijke kracht van jezelf. Je moet namelijk jezelf sturen en ook nog eens krachtig je omgeving monitoren zodat je persoonlijke groei niet geremd wordt. Het is confronterend, maar tegelijkertijd iets heel moois. Het is namelijk onderdeel van bewust worden.

Stel jezelf de keuze:

“Ik heb de moed om mezelf aan te kijken of
ik blijf in mijn huidige cirkels rond dwalen.”

Als je een bondgenoot van jezelf wordt dan vervalt de strijd tegen wat niet lekker gaat. Je kunt het voelen en transformeren naar positieve energie. Zo kun je groeien en kom je uit je cirkels.  Wist je dat het jouw taak is om te groeien en je leven overeenkomstig te leven? Er is niemand die je daarvan hoeft te overtuigen. Alleen jijzelf.

Maar besef dat je het niet alleen hoeft te doen. Er zijn altijd mensen beschikbaar die je kunnen helpen zodat je een sprong vooruit kunt maken. Zo voorkom je dat je verlamd raakt in een situatie wat je ooit hebt meegemaakt. Zo voorkom je dat je zicht troebel is geraakt. En zodra je bondgenoot van jezelf bent, ga je zien wat er voor jou is bedoeld. Keuzes maken is dan niet meer zwaar. Juiste keuzes maken zijn dan een vanzelfsprekendheid.

Als je nog worstelt met oordelen in jezelf, of een troebel zicht hebt, wees dan niet bang. Het vergt gewoon die eerste stap. Een gesprek met een ander. Een inzicht krijgen zodat je verder kunt op je pad en weer mogelijkheden gaat zien voor groei. Je hebt namelijk een inzicht nodig om bewust te worden van je onbewuste sabotage mechanismen. Daarna opent zich een weg naar nieuwe routes en kun je keuzes maken welke weg je wilt inslaan. Kom dus op voor jezelf en ga aan de slag. Dan kun jij en jouw bedrijf verder groeien.

Veel succes deze maand met mooie nieuwe zaken en inzichten creëren.

Liefs Isabella

p.s. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wil je ‘m delen en wil je af van jouw belemmerende programmeringen en onbewuste sabotage mechanismen? Neem dan contact met me op. Dan kijken we wat er nodig is, zodat jij ook in de stroomversnelling komt, jouw kwaliteiten naar boven komen en daar goud mee kunt verdienen. Dan is ondernemen slechts nog een strategische vorming.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur gerust een berichtje.
Ik neem dan snel vrijblijvend contact met je op.

Isabella is mindset en business coach voor leiders die vanuit het hart willen leiden en innerlijk werk willen doen om het verschil te maken. Alleen dan kun je succesvoller worden en komen tot transformationele visies en strategieën. Iedere maand plaats ik hier een blog en heb je de mogelijkheid een reactie te plaatsen.

In mijn programma YOU GROW, YOU GO leer ik je in een kort traject bewuster van jezelf te worden en kom je dichter bij je eigen kern. Leren leven en leiden vanuit je essentie, met je eigen innerlijke kracht. Dan ben je in staat te transformeren.